BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, May 4, 2009

Matr8 or PASUM..

Aku sudah buntu la..waktu akhir bulan April sudah dapat tawaran pergi Kolej Matrikulasi Penang, senang sikit, dekat dengan rumah sepupu aku, Kak Yah selain satu kolej dengan anak saudara aku, Shazwi, and then tiba-tiba, when the university calling out, ouchhhh...I got Pusat Asasi Sains Universiti Malaya, dan itu membuatkan aku sangat buntu..huhu, next pagi-pagi buta tadi aku dapat mesej dari UEM suruh aku datang interview lusa dekat bangunan UEM kat Kuala Lumpur, ambil bidang Bio-medical Sciences..nak pergi ke tak??? Macam tak nak pergi jer...tengoklah macam mana, rasanya aku nak pikir lepas tumbuk makanan kucing dulu...apa pandangan korang??? Sebenarnya, aku bukan nak bangga diri with my result 11A's dan 1C, aku rasa aku boleh jadi doktor melalui biasiswa JPA, huhu..siapa tahu??? Sebenarnya, aku buntu kerana ini adalah my back-up plan, kalau tak aku lebih selesa nak jadi doktor ke luar negara atau jadi cikgu melalui Program Pelajar Cemerlang (PPC) tajaan Bahagian Pendidikan Guru..Nilah semakan aku untuk Program Matrikulasi dan Universiti..

Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan ke IPTA Program Pengajian Lepasan SPM/Setaraf
Sesi Akademik 2009/2010

NO. KAD PENGENALAN / MYKAD : 91030408****
NAMA : MUHAMAD ALEIFF BIN TAJUDDIN


TAHNIAH!

Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut :


KOD PROGRAM : M0010

NAMA PROGRAM : ASASI SAINS HAYAT

IPTA : UNIVERSITI MALAYA (UM)

URL SURAT TAWARAN : http://www.um.edu.my/kemasukan

Ini keputusan upu..nak pergi ke tak??????


Tahniah! Anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi,
Kementerian Pelajaran Malaysia.
Nama: MUHAMAD ALEIFF B TAJUDDIN
No Kad Pengenalan: 91030408****
Program Pengajian : PROGRAM SATU TAHUN
Kursus: M001-SAINS
Nama kolej: 13-KOLEJ MATRIKULASI P.PINANG (KMPP)
Tarikh Mendaftar: 11 MEI 2009

Ini program matrikulasi...Nak pergi ke tak?? Aku pun tak pasti....

Hah, susahlah nak buat keputusan!!! Yang pasti, kena buat solat Istikharah dulu..kerna semua keputusan itu berbalik kepada Allah s.w.t, dan segala yang kembali pun daripada Allah s.w.t..Amin-amin Ya Rabbal 'Alamin...

Assalamualaikum...

2 comments:

shima said...

cik alif ui..
semua keputusan terletak kat ko..
try minx pndpat ur parents..
kakak or abg..
aku rase yg matrix tu ko x p pun xpe..
better p u or jpa..
fikir dulu sebelum bertindak k..
insya Allah..

banyakan berdoa n ikot pe yg ko paling minat..
aku ni nak bg nasihat pun bukan pandai sangat..
haha..

aleiff al-koyop.blogspot.com said...

owh, haha..nanti aku pkir..kui3333x~