BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, April 8, 2009

The books which I ADORE..




Korang pernah nampak buku-buku ini? Sesiapa, terutamanya penggemar novel-novel english dan fantasi, mereka takkan lepaskan peluang untuk beli buku-buku nie, yer tak? Haha, aku beli nie dengan gaji pertama aku yang sebanyak RM 300++ tu jerk..dalam masa tak sampai 40 minit aku sudah berjaya habiskan duit aku sebanyak lebih kurang RM170++ (yea..Aleiff, ko memang kaki boros!! Kuikuikui..), memanglah mahal! Nak tau harga dia??? Harga Twilight ialah RM39.99, harga New Moon ialah RM49.99, harga Eclipse ialah RM57.99, dan harga buku siri yang terakhir iaitu Breaking Dawn ialah RM69.99..waktu aku beli buku-buku nie, seorang cashier berbangsa India pandang slack kat aku..

" Kenapa? Orang Melayu macam aku neh tak layak ker nak beli buku-buku English neh? Kot-kot English korang pun tunggang-langgang jugak (Ini hanya percakapan aku di dalam hati la..Giler kalu aku nak cakap depan-depan cashier tuh).."
Jadi, kenapa aku giler-giler jadi fanatik neh, firstly, citer sangat cantik dan betul-betul realistik, macam setting dia betul-betul wujud macam Forks, Phoenix, Olympia Peninsula sumer tempat nih wujud di atas muka bumi neh, bukan macam certain novel B. Melayu entah nama tempat maner jadi background citer-citer tuh...secondly, citer-citer sangat impossible, mana ada dalam dunia nih, manusia bercinta dengan vampire? Saper nak kojol buat la..haha, but two thumbs up for STEPHENIE MEYER..sesiapa pun tak boleh lupa buku-buku yang indah nie, walaupun buku-buku nie dapat agak banyak review negatif tetapi semangat aku sebagai kipas-susah-mati cerita-cerita fantasi menyebabkan aku akan look forward untuk tengok filem NEW MOON yang akan ditayangkan pada bulan November nanti..seronoknya teman..haha, kalau ikutkan aku sebenarnya, aku tak berapa gemar sangat Twilight neh..sebenarnya, aku nak tengok movie lain, tapi aku telah berjaya dipujuk oleh mamat Poji, Alol, Wunan dan si kerdil, Ajib, thank you brothers..kenapa aku tak suka sangat, memang citer ni takder A-list Actor from Hollywood, korang kenal tak Robert Pattinson (Kalu fanatik Harry Potter tau la kot, pasal dia neh jadi Cedric Diggory sebelum nih)..kenal tak dengan Kristen Stewart (Sapa yang tengok Zathura mesti kenal kan..)..jadi waktu tu, kat panggung wayang Jusco aku jadi kecewa sangat-sangat, tak suka..tapi waktu siaran dia..BOOM, aku sangat suka tengok filem neh sampai aku keluar masuk wayang 4 kali tengok citer neh dan berpuluh-puluh kali tengok DVD citer neh, semua perasaan ada..gembira, sedih, tension, sumer melekat, Twilight arahan Catherine Hardwicke sangat mengujakan..tak sabar rasanya nak masuk wayang tengok New Moon plak..ok, penat aku menaip, korang nak tengok watak-watak dalam filem nih tak?


Kristen Stewart as Bella Swan (Twilight, New Moon & Eclipse), Bella Cullen (Breaking Dawn)

Robert Pattinson as Edward Cullen (a.k.a Abang Vampire Protagonis)

Taylor Lautner as Jacob Black (a.k.a Abang Werewolf Baik)

Peter Facinelli as Dr. Carlisle Cullen (a.k.a. Bapa Vampire Baik)


Elizabeth Reaser as Esme Cullen (a.k.a. Emak Vampire Baik)


Kellan Lutz as Emmett Cullen (a.k.a Abang Vampire Lucu)

Nikki Reed as Rosalie Hale (a.k.a Kakak Vampire Cemburu)

Jackson Rathbone as Jasper Hale (a.k.a Abang Vampire Pendiam)
Ashley Greene as Alice Cullen (a.k.a Kakak Vampire Comel)

Tapi korang nak tau, kegilaan aku pada siri Twilight Saga tidak akan berakhir di sini, selaku pemegang kad MPH (huhu..berlagak sungguh aku nih!!!), aku akan pastikan buku diari untuk Twilight movie tidak aku lepaskan untuk membelinya, yes...itulah azam aku!! Nak tengok bukunya, judulnya ialah Twilight: Director's Notebook daripada Catherine Hardwick..ini cover depan dia..


Ok, jangan risau!! Aku akan beli buku nih..aku kipas-susah-mati buku-buku nih..jadi aku akan jadi mereka yang pertama membelinya di Malaysia (Memandangkan buku nih tak sampai lagi di Malaysia dan hanya akan sampai waktu Hari Buku Sedunia!!)..Oklah, nanti aku sambung balik pengalaman interview bersama BPG nanti..sampai sini dulu!! Assalamualaikum..

3 comments:

ima said...

wawawa..
fanatik tol ko ni ey..
dasyat2..hehe..

ima said...

~jemputlah bagi komen kat blog aku lak ey..~

ferumnori said...

aleiff...!!
long time no see bro~~
oit aNg samE cm faiz shAidan.,..
sukE bace buku2 cmNi...
ingAT diE x...
hahA~~~