BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 2, 2009

Penat giler..

Aku rasa malas nak post apa-apa hari neh, ingatkan nak sambung la tulis pasal pengalaman aku waktu interview JPA hari tu, heheh, kenapa Aida? Suspen ke...haha, atau ko suka aku kutuk Cik Ros terang-terangan nih..aku rasa pagi esok la aku sambungkan citer aku neh..bagi siapa yang baru nak tengok-tengok aku punya blog..enjoy-enjoykan diri anda tu..Aku tau blog aku nih tak baper mengancam berbanding mereka yang punya blog yang sudah well-established tu..(Paham-paham sendiri la!!!)..aku rasa malam nih aku just nak layan lagu retro dalam aku punya blog nih jer..alah, kalu korang bukak blog aku, korang dengar lagu "Suatu Masa"..nyanyian sifu or maestro dalam world composition song..siapa lagi M. Nasir lah..oklah, kepada sesiapa yang udah memohon untuk borang upu..anda akan tau keputusan mungkin penempatan univeriti anda mungkin pada 7 April ini..dan, siapa yang mintak nak jadi cikgu, aku nak tanya kat korang biler sebenarnya keluar keputusan shortlisted interview neh?? Aku bingung, bingung, dan BINGUNG!!!!!!! Hahaha, takder bodoh sangat aku neh..oklah layan dulu lagu M. Nasir dulu la...penat giler kejer kat SMK Seri Ampang tadi, depa mintak aku datang, tapi buat apa aku datang..aku bukan Alumni sekolah tu pun..


Suatu Masa

                           
Bagaimana kan ku mula dan apakah kata-kata
Yang indah untuk diabadikan
Tiap wajah berkisah tiap madah bererti
Manakah ilhamku


Cahaya di mata mu senyum di bibir mu
Mengukir seribu tanda pertanyaan
Mungkinkah kau jua dalam kerinduan
Di saat begini aku merindukan


Berhelai-helai surat terbiar di depan ku
Tak dapat aku utuskan
Ku ramas semua dan ku buangkan jauh
Dari pandanganku


Lalu aku kesal kukumpul semua
Tak dapat kunyatakan apa ku rasakan
Jika engkau tahu di dalam hatiku
Mungkinkah kau sahut jeritan batinku

(Chorus)

Dengarkanlah panggilan ku
Dengarkanlah lagu untuk mu
Angin lalu kau sampaikan
Rasa rindu yang membara kepadanya


Warna-warna cintaku kian pudar bersama
Malam yang gelap-gelita
Entahkan kau rasakan apa yang aku rasa
Atau kau tak endah


Tapi ku percaya semua telah tertulis
Dan niat suciku tak kan disiakan
Dan di suatu masa di hari yang indah
Ku hulurkan tanganku lalu kau terima


Penat betul hari neh, tadi dah mengangkut 22 ekor ayam..
Assalamualaikum...


2 comments:

ima said...

salam..
dah lei tau la yang KPLSPM tu..
semak je kat www.moe.gov.my

aleiff al-koyop.blogspot.com said...

ok..thanks